Ga terug
Brandnetel

Een verrassend zachte cocktail met jonge brandneteltoppen, rum en limoen. Lichtgroen, mineraal en verfrissend – een zomerse dorstlesser met pit.

Ingrediënten
  

  • 4 jonge brandnetelblaadjes kort geblancheerd
  • 40 ml witte rum
  • 20 ml limoensap
  • 1 tl honing of suikersiroop
  • 80 ml bruiswater
  • ijsblokjes
  • optioneel munt of limoen als garnering

Materiaal

  • 1 shaker
  • 1 glas
  • 1 roerstaaf

Bereiding
 

  1. Blancheer de brandnetelblaadjes 10 seconden en koel in koud water.
  2. Doe de blaadjes met rum, limoensap en honing in een shaker met ijs.
  3. Shake kort en giet in een glas met vers ijs.
  4. Vul aan met bruiswater en roer kort om.
  5. Garneer met munt of limoenpartje.