Ga terug
Postelein

Een groene, botanische gin-cocktail met de frisse, vlezige smaak van postelein en komkommer. Sappig, zacht en kruidig – als een wandeling door de tuin.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 1 personen
Gang: Drankjes

Ingrediënten
  

  • 1 handje jonge postelein
  • 40 ml gin
  • 20 ml limoensap
  • 20 ml suikersiroop
  • 2 plakjes komkommer
  • 50 ml bruiswater
  • ijsblokjes

Materiaal

  • 1 shaker
  • 1 zeefje
  • 1 glas
  • 1 roerstaaf

Bereiding
 

  1. Doe postelein en komkommer in een shaker en kneus licht.
  2. Voeg gin, limoensap, siroop en ijs toe en shake stevig.
  3. Zeef in een gekoeld glas met ijs en vul aan met bruiswater.
  4. Garneer met een takje postelein of komkommerschijfje.
  5. Serveer direct voor de meest frisse smaak.