Ga terug
Kleefkruid

Een zachte, frisse cocktail met de verkoelende tonen van komkommer en de subtiele groene smaak van jong kleefkruid. Een kruidige lenteversie van de klassieke wodka cooler.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 1 personen
Gang: Drankjes

Ingrediënten
  

  • 3 jonge kleefkruidstengels fijngehakt
  • 3 schijfjes komkommer
  • 40 ml wodka
  • 100 ml bruiswater
  • ½ tl honing of suikersiroop
  • sap van ½ limoen
  • ijsblokjes

Materiaal

  • 1 shaker
  • 1 glas
  • 1 roerstaaf

Bereiding
 

  1. Kneus kleefkruid en komkommer licht in een shaker.
  2. Voeg wodka, limoensap, honing en ijs toe en shake kort.
  3. Zeef in een glas met ijs en vul aan met bruiswater.
  4. Garneer met een dun schijfje komkommer of kleefkruidstengel.
  5. Serveer direct, goed gekoeld.