Ga terug
Bijvoet

Een kruidige mocktail met verwarmende gember, aromatische bijvoet en een vleugje citroen. Bitter, prikkelend en verrassend complex van smaak.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties: 1 personen
Gang: Drankjes

Ingrediënten
  

  • ½ tl gedroogde of 1 tl verse bijvoetblaadjes
  • 1 cm verse gember in dunne plakjes
  • 1 tl honing of rietsuiker
  • sap van ½ citroen
  • 200 ml tonic water
  • ijsblokjes
  • optioneel schijfje citroen of gember als garnering

Materiaal

  • 1 glas
  • 1 roerstaaf

Bereiding
 

  1. Breng 100 ml water aan de kook met bijvoet en gember, laat 5 minuten trekken.
  2. Zeef, voeg honing en citroensap toe en laat afkoelen.
  3. Giet in een glas met ijs en vul aan met tonic water.
  4. Roer licht om en garneer met citroen of gember.
  5. Serveer koud als kruidige dorstlesser.