Ga terug
Kleefkruid

Een zachte, groene groentesoep met een milde, frisse kruidigheid dankzij jong kleefkruid. Romig, licht en verrassend toegankelijk als wilde lentemaaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Soep

Ingrediƫnten
  

  • 1 klein handje jong kleefkruid
  • 1 aardappel in blokjes
  • 1 prei in ringen
  • 1 wortel in plakjes
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • olijfolie
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 soeppan
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit prei en wortel zacht in een beetje olijfolie.
  2. Voeg aardappel en bouillon toe en laat 12 minuten koken.
  3. Voeg het fijngehakte kleefkruid toe en kook 1 minuut mee.
  4. Pureer de soep glad.
  5. Roer de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.