Ga terug
Paarse Dovennetel

Een elegante, lichtroze bavarois gemaakt met een zachte infusie van paarse dovenetelbloemetjes. De smaak is subtiel bloemig, fris en verrassend verfijnd. Een delicaat wild dessert dat schittert door eenvoud.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 hand paarse dovenetelbloemetjes
  • 200 ml melk
  • 200 ml room
  • 60 g suiker of honing
  • 2 eidooiers
  • 4 g gelatine 2 blaadjes of 1 tl agar agar
  • 1 tl citroensap
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 steelpan
  • 1 kom
  • 1 garde
  • 1 zeef
  • 4 glas

Bereiding
 

  1. Verwarm melk en room tot net onder het kookpunt.
  2. Voeg de dovenetelbloemetjes toe en laat 10 minuten trekken.
  3. Zeef de bloemige room zodat alleen het aroma achterblijft.
  4. Klop eidooiers met suiker romig en giet de warme infusie er langzaam bij.
  5. Verwarm opnieuw op laag vuur tot de crème indikt.
  6. Los de gelatine op (of kook de agar kort mee) en roer door de warme massa.
  7. Voeg citroensap en een snuf zout toe.
  8. Giet in glazen en laat minstens 3 uur opstijven.
  9. Garneer met enkele dovenetelbloemetjes.