Ga terug
knolcyperus

Een zachte, romige vanillecrème met een nootachtige ondertoon van knolcyperus (aardamandel). Mild, subtiel zoet en ideaal als elegant wild dessert. Gebruik uitsluitend Cyperus esculentus; andere soorten zijn niet geschikt.
Voorbereidingstijd 4 uur 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 50 g knolcyperus aardamandel, geweekt en fijn gemalen
  • 300 ml melk
  • 200 ml room
  • 2 eidooiers
  • 60 g suiker of honing
  • 1 tl vanille-extract of het merg van 1/2 vanillestokje
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 (staaf)mixer
  • 1 pan
  • 1 garde + kom
  • 4 glazen

Bereiding
 

  1. Week de knolcyperus minimaal 4 uur, giet af en maal zeer fijn tot een pasta.
  2. Verwarm melk en room tot net onder het kookpunt en roer de knolcyperuspasta erdoor.
  3. Klop eidooiers en suiker romig.
  4. Giet het warme mengsel langzaam bij de eidooiers terwijl je blijft roeren.
  5. Breng terug op laag vuur en verwarm tot de crème licht indikt.
  6. Voeg vanille en een snufje zout toe.
  7. Laat volledig afkoelen in de koelkast en serveer koud.