Ga terug
Hondsdraf

Een frisse, geurige citruscake met een subtiele kruidige toets van hondsdraf. De smaak doet denken aan een mix van munt en rozemarijn en past perfect bij citroen en sinaasappel.
Porties: 1 cake
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 –2 tl zeer fijn gehakte jonge hondsdrafblaadjes
  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • 80 g suiker of honing
  • 70 ml olie of gesmolten boter
  • 1 tl bakpoeder
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 cakevorm
  • oven

Bereiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en vet een cakeblik in.
  2. Meng bloem, bakpoeder, zout, citroenrasp en de fijn gehakte hondsdraf.
  3. Klop eieren en suiker luchtig en roer de olie erdoor.
  4. Voeg het droge mengsel toe en meng kort tot een glad beslag.
  5. Voeg het citroensap toe en meng nog één keer.
  6. Giet het beslag in het cakeblik en bak 30–35 minuten.
  7. Laat afkoelen en serveer met een beetje citroenrasp bovenop.