Ga terug
Melganzenvoet

Intens smeuïge brownies met een subtiele groene twist van fijngehakte jonge melganzenvoetbladeren. De milde, spinazieachtige smaak past verrassend goed bij pure chocolade.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 6 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 klein handje jonge melganzenvoetblaadjes zeer fijn gehakt
  • 150 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 120 g suiker
  • 80 g bloem
  • 1 snuf zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + schaal
  • 1 pan
  • 1 spatel
  • 1 bakvorm
  • oven

Bereiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een kleine bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt chocolade en boter au bain-marie.
  3. Klop de eieren met de suiker luchtig en roer het chocolademengsel erdoor.
  4. Voeg bloem en zout toe en meng tot een glad beslag.
  5. Spatel de fijngehakte melganzenvoet erdoor.
  6. Giet het beslag in de vorm en bak 20–22 minuten voor smeuïge brownies.
  7. Laat afkoelen en snijd in blokjes.