Ga terug
Zuring

Een luchtige pavlova met frisse aardbeien en slagroom verrijkt met fijn zuringpoeder. De natuurlijke citrusachtige zuren van zuring geven een prachtig contrast met de zoete meringue en romige topping.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 3 eiwitten
  • 150 g suiker
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl citroensap
  • 1 hand aardbeien gehalveerd
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl zuringpoeder van gedroogde zuring
  • 1 el suiker of honing voor de room

Materiaal

  • 1 garde + kom
  • 1 bakplaat
  • oven

Bereiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 110°C.
  2. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe.
  3. Spatel maïzena en citroensap door het schuim.
  4. Vorm een ronde pavlova op een bakplaat en bak 90 minuten.
  5. Klop de slagroom op met suiker of honing en meng het zuringpoeder erdoor.
  6. Laat de pavlova afkoelen en top met de zuringroom en aardbeien.