Ga terug
Distelbloesem

Een fluweelzachte panna cotta gezoet met een lichte siroop van distelbloesems. De bloemen geven een subtiel honingachtig aroma en maken dit dessert verrassend delicaat en elegant.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 handje distelbloesems alleen de bloemblaadjes
  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 60 g suiker of honing
  • 4 g gelatine 2 blaadjes of 1 tl agar agar
  • 1 tl vanille-extract

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 garde
  • 1 zeef
  • 4 bakvormpjes

Bereiding
 

  1. Trek de distelbloesems los en spoel ze kort.
  2. Verwarm melk, room en suiker op laag vuur tot net onder het kookpunt.
  3. Voeg de distelbloesems toe en laat 10 minuten zacht trekken.
  4. Zeef het mengsel zodat alleen de aromatische melk-roombasis overblijft.
  5. Week de gelatine in koud water en roer door de warme room tot opgelost (of voeg agar toe en laat even doorkoken).
  6. Voeg vanille-extract toe en giet het mengsel in vormpjes.
  7. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.