Ga terug
Postelein

Een zacht, vochtig bananenbrood met een mildgroene twist van verse postelein. Het blad geeft extra frisheid en structuur zonder overheersende smaak. Ideaal als verrassende zoete traktatie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties: 1 cake
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 hand verse postelein fijngehakt
  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el honing of suiker
  • 30 ml olie of gesmolten boter
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 cakeblik
  • 1 schaal + vork
  • 1 garde
  • oven

Bereiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een klein cakeblik in.
  2. Prak de bananen tot puree en meng met ei, olie en honing.
  3. Roer bloem, bakpoeder en zout erdoor tot een glad beslag.
  4. Voeg de fijngehakte postelein toe en meng luchtig.
  5. Giet het beslag in het cakeblik en bak 35–40 minuten.
  6. Laat afkoelen en serveer licht warm of op kamertemperatuur.