Ga terug
Robertskruid

Een warme, licht kruidige appelcrumble met een vleugje robertskruid. De jonge blaadjes geven een subtiel wild aroma dat perfect combineert met zoete appel en een knapperige topping.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 3 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 klein handje jonge robertskruidblaadjes zeer fijn gehakt
  • 2 appels in blokjes
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 40 g havermout
  • 20 g boter
  • 1 el suiker

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 schaal = lepel
  • 1 kleine ovenschaal
  • oven

Bereiding
 

  1. Meng de appelblokjes met citroensap en honing.
  2. Voeg heel fijn gehakte robertskruidblaadjes toe en schep om.
  3. Maak kruimels door havermout, boter en suiker met de hand te mengen.
  4. Verdeel de kruimels over de appels in een ovenschaaltje.
  5. Bak 20 minuten op 180°C tot de bovenkant goudbruin is.
  6. Serveer warm.