Ga terug
schapenzuring

Een superfrisse sorbet met citroen en schapenzuring. De natuurlijke citrusachtige smaak van zuring maakt dit dessert heerlijk scherp en verkwikkend.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 handje jonge schapenzuringblaadjes
  • 200 ml water
  • 100 g suiker of honing
  • 2 grote citroenen sap
  • 1 tl citroenschil fijn geraspt

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 pan
  • 1 lepel
  • 1 zeef
  • 1 ijsmachine óf schaal voor in de vriezer

Bereiding
 

  1. Breng het water en de suiker aan de kook tot een siroop en laat afkoelen.
  2. Hak de schapenzuring fijn en meng met citroensap en citroenschil.
  3. Roer alles door de suikersiroop.
  4. Zeven voor een glad mengsel.
  5. Draai in de ijsmachine of vries in en roer elke 30 minuten los.
  6. Serveer ijskoud met een blaadje zuring bovenop.