Ga terug
Paarse Dovennetel

Een luchtige, zachtroze mousse met aardbei en paarse dovenetelbloemetjes. Een fris, licht dessert met een subtiel bloemige toets.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 handje paarse dovenetelbloemetjes
  • 200 g aardbeien
  • 200 ml slagroom
  • 2 el honing
  • 1 tl citroensap

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 schaal
  • 1 (staaf)mixer
  • 1 garde + kom
  • 1 spatel

Bereiding
 

  1. Pureer aardbeien met honing en citroensap tot een glad mengsel.
  2. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door de aardbeienpuree.
  3. Voeg een deel van de dovenetelbloemetjes toe.
  4. Schep in glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
  5. Garneer met extra bloemetjes.