Ga terug
Rode klaver

Een zacht en bloemig roomijs met de delicate zoetheid van klaverbloesem. Een verrassend wild dessert met een lichte honingtonen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediƫnten
  

  • 10 klaverbloemen losgeplukt
  • 300 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille-extract

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 lepel
  • 1 zeef
  • 1 ijsmachine of kom

Bereiding
 

  1. Breng melk en slagroom zachtjes aan de kook en voeg klaverbloemen toe.
  2. Laat 15 minuten trekken op laag vuur.
  3. Zeef het mengsel en meng met honing en vanille.
  4. Laat afkoelen en draai in de ijsmachine of vries in en roer elk uur door.
  5. Serveer met een bloemetje bovenop.