Ga terug
Brandnetel

Brandnetel als pesto? Jazeker! De jonge brandneteltoppen hebben een nootachtige, frisse smaak die perfect werkt in een pesto. Door de bladeren kort te blancheren verdwijnen de prikhaartjes en blijft er een heerlijke groene basis over. Heerlijk op brood, door pasta of als dip.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediƫnten
  

  • 2 flinke handen jonge brandneteltoppen alleen de bovenste blaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g geroosterde zonnebloempitten of pijnboompitten
  • 40 g Parmezaanse kaas of edelgistvlokken voor vegan
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • Snufje zout en citroensap naar smaak

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 pan
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Pluk de brandneteltoppen met handschoenen.
  2. Blancheer ze 30 seconden in kokend water en spoel direct koud.
  3. Knijp het overtollige water uit de bladeren.
  4. Doe brandnetel, knoflook, pitten en kaas in een keukenmachine.
  5. Mix en voeg langzaam olijfolie toe tot de gewenste pesto-structuur.
  6. Breng op smaak met zout en een beetje citroensap.