Ga terug
Paardenbloem

Een karaktervolle pesto met jonge paardenbloembladeren. Licht bitter, vol en perfect in balans met noten en kaas.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge paardenbloembladeren
  • 40 g walnoten
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 80 ml olijfolie extra vierge
  • Sap van ½ citroen
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 Keukenmachine of staafmixer
  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de paardenbloembladeren en snijd grof.
  2. Doe bladeren, walnoten, knoflook en kaas in de keukenmachine.
  3. Voeg olijfolie toe en mix tot een grove pesto.
  4. Breng op smaak met citroensap en peper.
  5. Bewaar in een schoon potje met een dun laagje olie erop.