Ga terug
Daslook

Een wilde voorjaarsklassieker met de frisse knoflooksmaak van daslook. Intens, aromatisch en heerlijk veelzijdig.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge daslookblaadjes
  • 30 g pijnboompitten of walnoten
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 70 ml olijfolie
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 keukenmachine
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de daslook en snijd grof.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een smeuïge pesto.
  4. Proef en breng op smaak met peper.
  5. Bewaar gekoeld in een afgesloten potje.