Ga terug
Bijvoet kruid

Een warme, romige aardappelsoep met een subtiele kruidige toets van jonge bijvoetblaadjes. Comfortfood met een wilde twist — zacht en aromatisch.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • een klein handje jonge bijvoetblaadjes heel subtiel
  • 2 middelgrote aardappels in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • olijfolie
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 koekenpan of wok
  • 1 soeppan
  • 1 snijplank + mes
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit de ui in een beetje olijfolie.
  2. Voeg aardappel en bouillon toe en kook 12 minuten.
  3. Voeg de fijngehakte bijvoet toe en laat 1 minuut meekoken.
  4. Pureer de soep.
  5. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.