Ga terug
Kleefkruid

Een frisgroene pesto met de zachte, groene smaak van kleefkruid en een lichte citrustoets. Verfrissend en verrassend licht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 3 jonge stengels kleefkruid
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 3 el zonnebloempitten
  • 70 ml olijfolie
  • Rasp en sap van ½ biologische citroen
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 Keukenmachine of staafmixer
  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was het kleefkruid en hak grof.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een frisse, gladde pesto.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bewaar gekoeld in een afgesloten potje.