Ga terug
Vogelmuur

Een frisse, kruidige pesto van jonge vogelmuur — mild van smaak, vol vitaminen en perfect voor brood, pasta of als dressing bij salades. Eetbaar onkruid op z’n best.
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 2 volle handen verse vogelmuur jonge toppen
  • 1 hand walnoten of zonnebloempitten
  • 1 teen knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas of edelgistvlokken vegan
  • 75 ml olijfolie extra vierge
  • Peper en zout naar smaak
  • Citroensap optioneel, voor extra frisheid

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de vogelmuur grondig en dep droog.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine.
  3. Maal kort tot een grove pasta.
  4. Voeg geleidelijk de olijfolie toe tot de gewenste structuur ontstaat.
  5. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.
  6. Schep in een schoon potje, dek af met een laagje olie en bewaar in de koelkast (ca. 5 dagen houdbaar).