Ga terug
Kliswortel

Een diepe, hartige spread met geroosterde kliswortel en romige cashewnoten. Aards en verrassend rijk van smaak.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 kleine kliswortel geschild en in blokjes
  • 50 g cashewnoten
  • 1 el sojasaus of tamari
  • 1 el sesamolie
  • 2 –3 el water
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 keukenmachine
  • 1 koekenpan
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Bak de kliswortel in een pan tot goudbruin en zacht.
  2. Laat iets afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  4. Mix tot een gladde pasta.
  5. Voeg water toe voor gewenste smeuïgheid.