Ga terug
Paarse Dovennetel

Een milde, licht bloemige spread met paarse dovennetel. Subtiel van smaak en prachtig zacht van kleur.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge paarse dovennetelblaadjes
  • 100 g roomkaas of zachte geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 Keukenmachine of staafmixer
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de dovennetel en hak grof.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een zachte, romige spread.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer op brood of als dip.