Ga terug
Kleine veldkers

Een frisse, licht pittige pesto met kleine veldkers. De peperachtige smaak geeft deze pesto karakter, zonder overheersend te zijn. Heerlijk bij pasta, ei of geroosterde groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge kleine veldkers
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 3 el zonnebloempitten
  • 70 ml olijfolie extra vierge
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 Keukenmachine of staafmixer
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de veldkers en laat goed uitlekken.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een smeuïge pesto.
  4. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  5. Bewaar gekoeld in een afgesloten potje.