Ga terug
Rode klaver

Een zachte, lichtzoete pesto van jonge klaverblaadjes. Fris en groen van smaak, ideaal voor wraps en sandwiches.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge klaverblaadjes
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 3 el zonnebloempitten
  • 70 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de klaverblaadjes en hak grof.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een romige pesto.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer op brood of door pasta.