Ga terug
Paardenbloem

Een diepe, aardse spread van geroosterde paardenbloemwortel. Hartig en vol van smaak, perfect als alternatief voor hummus.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 kleine paardenbloemwortel geschild en fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing of siroop
  • 2 –3 el water
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 snijplank + mes
  • 1 koekenpan
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Bak de paardenbloemwortel in olijfolie tot goudbruin en zacht.
  2. Laat iets afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  4. Mix tot een gladde spread.
  5. Voeg water toe voor gewenste smeuïgheid.