Ga terug
Robertskruid

Een aromatische pesto met een subtiele kruidige ondertoon van Robertskruid. Elegant van smaak en ideaal bij geroosterde groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 klein handje jonge robertskruidblaadjes zeer fijngehakt
  • 40 g walnoten
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 70 ml olijfolie
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Hak het robertskruid zeer fijn.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een smeuïge pesto.
  4. Proef en breng op smaak met peper.
  5. Bewaar gekoeld in een afgesloten potje.