Ga terug
Brandnetel

Zacht platbrood met fijngesneden brandnetel en knoflook. Perfect als snack, borrelhap of bij een dip.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • Ingrediënten
  • 150 g bloem
  • 100 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 hand jonge brandneteltoppen fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • Snuf zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 mengkom
  • 1 spatel
  • 1 koekenpan

Bereiding
 

  1. Was de brandnetel en hak fijn.
  2. Meng bloem, bakpoeder en zout.
  3. Voeg water, olie, brandnetel en knoflook toe.
  4. Kneed tot een soepel deeg en verdeel in 8 stukjes.
  5. Rol plat en bak goudbruin in een droge koekenpan.