Ga terug
Vogelmuur

Een zachte lentesoep van jonge vogelmuur: fris, mild en rijk aan vitamine C. Een heerlijke voorjaarsboost uit de natuur.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Soep

Ingrediƫnten
  

  • 2 grote handen verse vogelmuur
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 middelgrote aardappel
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 soeppan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit ui en knoflook in olijfolie.
  2. Voeg de aardappel toe en bak kort mee.
  3. Giet de bouillon erbij en laat 10 minuten koken.
  4. Voeg de vogelmuur toe en kook nog 2 minuten.
  5. Pureer tot een gladde soep en breng op smaak.