Ga terug

Een frisse lentesalade met de kenmerkende, citroenachtige smaak van jonge zuring. Heerlijk in balans met appel en walnoot, eenvoudig maar vol karakter.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge zuringblaadjes in reepjes
  • 1 kleine appel in dunne plakjes
  • ½ kleine rode ui in dunne ringen
  • 1 handje walnoten grof gehakt
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 1 tl appelazijn of citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • optioneel verkruimelde geitenkaas of feta

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Meng zuring, appel, ui en walnoten in een schaal.
  2. Klop de olijfolie, honing, azijn, peper en zout tot een dressing.
  3. Giet de dressing over de salade en schep luchtig om.
  4. Garneer eventueel met geitenkaas of feta.
  5. Serveer direct voor de meest frisse smaak.