Paardenbloemblad-chipsrecept
Snack

Paardenbloemblad-chips uit de oven

Paardenbloemblad-chips uit de oven (Taraxacum officinale)

Knapperige, hartige chips van jonge paardenbloembladeren – een gezonde wildplukvariant op boerenkoolchips. Licht bitter, kruidig en vol mineralen.

Ingrediënten (1 bakplaat)

  • 2 grote handen jonge paardenbloembladeren
  • 1 el olijfolie of sesamolie
  • Snuf zeezout
  • (optioneel) 1 tl gerookt paprikapoeder of knoflookpoeder
  • (optioneel) 1 el edelgistvlokken voor kaassmaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C (hetelucht).
  2. Was de bladeren en droog ze heel goed (anders worden ze niet knapperig).
  3. Meng de bladeren met olie, zout en eventuele kruiden.
  4. Verdeel in één laag op een bakplaat met bakpapier.
  5. Bak 12–15 minuten tot krokant, maar niet bruin. Laat de Paardenbloemblad-chips afkoelen – ze worden nog knapperiger.

Let op

Gebruik alleen jonge, frisse bladeren die niet naast bermvervuiling of uitlaatgassen groeien. De bittere smaak neemt toe bij oudere bladeren.

🌿 Meer wilde eetbare planten leren gebruiken in snacks en recepten?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 eetbare soorten, kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *