Robertskruid-kruidenpesto
Pesto & Spread

Robertskruid-kruidenpesto

Robertskruid

Een aromatische pesto met een subtiele kruidige ondertoon van Robertskruid. Elegant van smaak en ideaal bij geroosterde groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 klein handje jonge robertskruidblaadjes zeer fijngehakt
  • 40 g walnoten
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 70 ml olijfolie
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Hak het robertskruid zeer fijn.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een smeuïge pesto.
  4. Proef en breng op smaak met peper.
  5. Bewaar gekoeld in een afgesloten potje.

Let op
Dit recept bevat noten en is niet geschikt voor mensen met een notenallergie.
Robertskruid heeft een sterke geur en smaak. Gebruik slechts een heel kleine hoeveelheid als kruidaccent. Pluk alleen op schone locaties

Wat is Robertskruid?
Robertskruid (Geranium robertianum) heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.
Het bevat vitamine C en mineralen zoals CalciumKaliumMagnesiumSilicium (kiezelzuur) en IJzer. Ook bevat het Flavonoïden (antioxidanten).

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.