
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng bloem, bakpoeder en zout.
- Wrijf de boter er met de vingers door tot kruimelig.
- Meng kaas en zevenblad erdoor.
- Klop ei en melk los en meng door het deeg.
- Vorm een deeg, druk plat en steek scones uit.
- Bak 15–18 minuten goudbruin.
Wat is Zevenblad?
Zevenblad (Aegopodium podagraria) is een verrassend voedzame wilde plant met een milde, frisse smaak. Jonge blaadjes zitten boordevol vitaminen en mineralen en zijn daardoor een waardevolle aanvulling op je voeding. Zevenblad bevat onder andere:
Vitamine C – ondersteunt het immuunsysteem
Vitamine A (bètacaroteen) – goed voor huid en ogen
Kalium – belangrijk voor vochtbalans en spieren
Calcium & magnesium – dragen bij aan sterke botten
Vezels – ondersteunen een gezonde spijsvertering
Dankzij de zachte, peterselie-achtige smaak is zevenblad ideaal om rauw of kort verwerkt te gebruiken in pesto’s, spreads en salades.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book
