Bijvoet Aardappelsoep recept
Soep

Bijvoet Aardappelsoep

Bijvoet kruid

Een warme, romige aardappelsoep met een subtiele kruidige toets van jonge bijvoetblaadjes. Comfortfood met een wilde twist — zacht en aromatisch.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • een klein handje jonge bijvoetblaadjes heel subtiel
  • 2 middelgrote aardappels in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • olijfolie
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 koekenpan of wok
  • 1 soeppan
  • 1 snijplank + mes
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit de ui in een beetje olijfolie.
  2. Voeg aardappel en bouillon toe en kook 12 minuten.
  3. Voeg de fijngehakte bijvoet toe en laat 1 minuut meekoken.
  4. Pureer de soep.
  5. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Wat is Bijvoet?
Bijvoet (Artemisia vulgaris) wordt traditioneel gebruikt vanwege spijsverteringsbevorderende, ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen en soms als keukenkruid, vooral in Oost-Azië.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.