
Een mineraalrijke thee van brandnetel met een frisse citrusgeur van limoenblad. Helder, verwarmend en heerlijk zachtgroen.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Spoel de brandnetel kort af.
- Doe brandnetel en limoenblad in een theepot.
- Giet heet water erbij en laat 6–8 minuten trekken.
- Zeef en serveer.
Let op
Gebruik alleen jonge brandneteltoppen; oudere bladeren kunnen bitter smaken.
Wat is Brandnetel?
De jonge bladeren van de Brandnetel (Urtica dioica) zijn eetbaar na het koken en zijn rijk aan
vitaminen, mineralen en eiwitten. Het wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt vanwege de
ontstekingsremmende eigenschappen en als diureticum. Het is rijk aan vitamine A , C, K en E. Ook B-vitaminen zoals B1, B2, B3, B5 en B6 aanwezig. Foliumzuur is aanwezig in kleine tot matige hoeveelheden.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

