
Een frisse, citrusachtige mocktail met de lichte kruidigheid van herderstasje. Dorstlessend en levendig – ideaal voor warme dagen
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Kneus de herderstasje-blaadjes licht in een glas of kan.
- Voeg citroensap en honing toe en roer tot het oplost.
- Vul met ijs en giet het bruiswater erbij.
- Garneer met een citroenpartje en serveer direct.
Let op
Gebruik jonge blaadjes van herderstasje voor de beste smaak. Oudere bladeren kunnen bitter zijn.
Wat is Herderstasje?
Herderstasje (Capsella bursa-pastoris) wordt gewaardeerd om zijn eetbare jonge bladeren, zaden en bloemen voor salades en kruidenthee. Traditioneel wordt hij gebruikt om bloedingen te stelpen en als diureticum.
🌿 Meer wilde drankrecepten?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid voor 50 eetbare planten met foto’s en kenmerken.
👉 Bekijk het e-book

