kliswortel thee
Thee & Infusie

Kliswortel Thee

Kliswortel

Een aardszoete thee van gedroogde of verse kliswortel. Zacht, verwarmend en verrassend vol van smaak.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 koppen

Ingrediënten
  

  • 1 el gedroogde of verse kliswortel
  • 400 ml water

Materiaal

  • 2 theekoppen
  • 1 zeef

Bereiding
 

  1. Breng de kliswortel met het water langzaam aan de kook.
  2. Laat 10 minuten zacht trekken.
  3. Zeef en serveer warm.

Let op
Gebruik uitsluitend jonge, eerstejaars kliswortel. Oudere wortels zijn taai en bitter.

Wat is Kliswortel?
De jonge wortels, stengels en bladeren van kliswortel (Arctium lappa) zijn eetbaar en worden culinair gebruikt. Traditioneel dient de plant als diureticum en bij huidaandoeningen. Het heeft Vitamine C, E, K, B6, Foliumzuur (B11) en Niacine (B3). Ook bevat het de mineralen Kalium, Calcium, Magnesium, Fosfor, IJzer en Mangaan. Kliswortel bevat inuline, een prebiotische vezel die goed is voor de darmflora. Het staat bekend om zijn gebruik in detox-thee en traditionele geneeskunde.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.