
Een lichtgroene, frisse infusie van jonge paardenbloembladeren. Zacht bitter, zuiverend en ideaal als milde dagelijkse kruidendrank.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Was de jonge bladeren en kneus ze licht.
- Giet heet water erover en laat 5–7 minuten trekken.
- Zeef en serveer eventueel met een schijfje citroen.
Wat is Paardenbloemblad?
Het is het blad van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Deze zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

