Zevenbladsoep recept
Soep

Zevenbladsoep

zevenblad

Een romige groene soep met de zachte, kruidige smaak van jong zevenblad. Ideaal voor wildpluk beginners.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • 2 handen jong zevenblad
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 600 ml bouillon
  • 1 el olie

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 soeppan
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit de ui in olie.
  2. Voeg aardappel en bouillon toe en kook 10 minuten.
  3. Voeg het zevenblad toe en pureer de soep.

Let op
Jonge bladeren smaken het best — oudere kunnen wat bitter worden.

Wat is Zevenblad?
Zevenblad (Aegopodium podagraria) is een verrassend voedzame wilde plant met een milde, frisse smaak. Jonge blaadjes zitten boordevol vitaminen en mineralen en zijn daardoor een waardevolle aanvulling op je voeding. Zevenblad bevat onder andere:

  • Vitamine C – ondersteunt het immuunsysteem
  • Vitamine A (bètacaroteen) – goed voor huid en ogen
  • Kalium – belangrijk voor vochtbalans en spieren
  • Calcium & magnesium – dragen bij aan sterke botten
  • Vezels – ondersteunen een gezonde spijsvertering

Dankzij de zachte, peterselie-achtige smaak is zevenblad ideaal om rauw of kort verwerkt te gebruiken in pesto’s, spreads en salades.

🌿 Meer interessante onkruiden ontdekken?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – jouw gids voor bruikbaar onkruid.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.