Bijvoet–Citrus Infusie (Artemisia vulgaris)

Een zachte, verwarmende kruideninfusie met jonge bijvoetblaadjes en citrus. Aromatisch, licht kruidig en ideaal als rustige avonddrank. Bijvoet gebruik je altijd spaarzaam voor een subtiele smaak.
Ingrediënten
Bereiding
- Pluk alleen heel jonge, frisse bijvoetblaadjes en spoel ze kort af.
- Doe de blaadjes samen met de plakjes citrus in een theepot of hittebestendige kan.
- Giet het hete water erbij en laat 5–8 minuten trekken.
- Zeef de infusie in mokken.
- Breng eventueel op smaak met een beetje honing.
Ingrediënten (2 mokken)
- 4–6 heel jonge bijvoetblaadjes (of 1 klein takje)
- 2 plakjes citroen of sinaasappel
- 500 ml heet water (net van de kook)
- honing naar smaak (optioneel)
Bereiding
- Pluk alleen heel jonge, frisse bijvoetblaadjes en spoel ze kort af.
- Doe de blaadjes samen met de plakjes citrus in een theepot of hittebestendige kan.
- Giet het hete water erbij en laat 5–8 minuten trekken.
- Zeef de infusie in mokken.
- Breng eventueel op smaak met een beetje honing.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

