Bramenjam met rode klaverbloesem
Jam & Gelei

Bramenjam met rode klaverbloesem

Rode klaver

Diep fruitige bramenjam met zachte, honingachtige tonen van rode klaverbloesem. Bloemig en rond van smaak, met een warme diepte die perfect past bij brood, yoghurt of desserts.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 800 g bramen vers of diepvries
  • 1 hand rode klaverbloemen alleen de bloemblaadjes
  • 350 g geleisuiker
  • Sap van ½ citroen

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 1 houten lepel
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Pluk de bloemblaadjes van de rode klaver en spoel ze kort.
  2. Doe de bramen in een pan en breng zachtjes aan de kook.
  3. Laat 5–10 minuten koken tot de bramen uit elkaar vallen.
  4. Voeg de klaverbloesem toe en laat 5 minuten meekoken.
  5. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  6. Breng opnieuw aan de kook en laat 3–4 minuten stevig doorkoken.
  7. Roer regelmatig.
  8. Giet de hete jam in schone potjes en sluit direct.

Let op
Gebruik uitsluitend de bloemblaadjes van rode klaver. Gebruik geen planten van vervuilde bermen of bespoten graslanden.

Wat is Rode Klaver?
Klaver (Trifolium spp.) bevat isoflavonen, fytooestrogenen die de symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en nachtelijk zweten, kunnen verlichten. Rijk aan antioxidanten, die cellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Ook bevat het vitamine C, A, K en mineralen zoals Calcium, Magnesium, Kalium en IJzer. Rode Klaver bevat bovendien veel eiwit. vroeger ook populair maakte als veevoer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.