flatbread met brandnetel en knoflook
Snack

Brandnetel-knoflook flatbread

Brandnetel

Zacht platbrood met fijngesneden brandnetel en knoflook. Perfect als snack, borrelhap of bij een dip.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • Ingrediënten
  • 150 g bloem
  • 100 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 hand jonge brandneteltoppen fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • Snuf zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 mengkom
  • 1 spatel
  • 1 koekenpan

Bereiding
 

  1. Was de brandnetel en hak fijn.
  2. Meng bloem, bakpoeder en zout.
  3. Voeg water, olie, brandnetel en knoflook toe.
  4. Kneed tot een soepel deeg en verdeel in 8 stukjes.
  5. Rol plat en bak goudbruin in een droge koekenpan.

Let op
Gebruik alleen jonge brandneteltoppen.

Wat is brandnetel?
De jonge bladeren van de Brandnetel (Urtica dioica) zijn eetbaar na het koken en zijn rijk aan
vitaminen, mineralen en eiwitten. Het wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt vanwege de
ontstekingsremmende eigenschappen en als diureticum. Het is rijk aan vitamine A , C, K en E. Ook B-vitaminen zoals B1, B2, B3, B5 en B6 aanwezig. Foliumzuur is aanwezig in kleine tot matige hoeveelheden.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.