Citroenroomsoep met Hondsdraf recept
Soep

Citroenroomsoep met Hondsdraf

Hondsdraf

Een frisse, zachte roomsoep met een subtiel muntachtig aroma van hondsdraf. De citroen geeft helderheid en balans, terwijl de room de soep heerlijk rond maakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • 1 klein handje jonge hondsdrafblaadjes
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml groentebouillon
  • 150 ml kookroom
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 tl citroensap
  • olijfolie
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 soeppan
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit de sjalot en knoflook in een beetje olijfolie.
  2. Voeg bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
  3. Voeg room en citroenrasp toe en laat 5 minuten zacht pruttelen.
  4. Roer de fijngesneden hondsdraf erdoor en verwarm 1 minuut mee.
  5. Mix de soep glad met een staafmixer.
  6. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Wat is Hondsdraf?
Hondsdraf (Glechoma hederacea) wordt traditioneel gebruikt om ontstekingen te behandelen. Het bevat stoffen die zwelling en irritatie kunnen verminderen. De bladeren kunnen onder meer worden gebruikt om voor aromatische thee, salades, thee en kruidenboter. Het bevat Vitamine C, bètacaroteen en in kleine hoeveelheden B-vitaminen. Ook bevat het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.