
Een bijzonder zacht en licht bloemig roomijs gemaakt met subtiele hoeveelheden daslookbloemen. De smaak is zacht uiig, honingachtig en verrassend verfijnd. Perfect in combinatie met knapperige noten.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Verwarm melk en room tot net onder het kookpunt.
- Voeg de daslookbloemen toe en laat 10 minuten zacht trekken.
- Klop de eidooiers met de honing tot een romig mengsel.
- Zeef de bloemige room en giet langzaam bij de eidooiers terwijl je blijft roeren.
- Verwarm het geheel opnieuw op laag vuur tot het licht indikt (vla-dikte).
- Laat volledig afkoelen en draai in een ijsmachine, of vries in en roer elk half uur los.
- Serveer met geroosterde noten bovenop.
Let op
Gebruik kleine hoeveelheden Daslook om de smaak fris te houden. Niet geschikt bij knoflookallergie.
Wat is Daslook?
De bollen en bladeren van Daslook (Allium ursinum) zijn eetbaar met een knoflookachtige smaak en worden culinair gebruikt. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Ook heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

