
Aromatische soep met prei en duizendblad. Licht bitter en kruidig, perfect als verwarmende maaltijdsoep.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Snijd prei en aardappel.
- Fruit prei in olie tot zacht.
- Voeg aardappel en bouillon toe en kook 20 minuten.
- Voeg duizendblad toe en kook 3 minuten mee.
- Pureer glad en breng op smaak.
Wat is Duizendblad?
Duizendblad (Achillea millefolium) is een aromatisch, licht bitter wild kruid dat veel voorkomt in graslanden en bermen. Het wordt traditioneel gebruikt in verse kruidenthee en infusies.
Het kruid bevat vitamine C, vitamine A (carotenoïden) en vitamine K, aangevuld met bitterstoffen, flavonoïden, etherische oliën en kleine hoeveelheden mineralen zoals kalium en magnesium. Bij gebruik als thee zijn de hoeveelheden vitamines bescheiden, maar verse wildpluk draagt bij aan de natuurlijke voedingswaarde en kruidige smaak.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

