Hoenderbeet salade
Salade

Hoenderbeet salade

Hoenderbeet

Een zachte, aromatische salade met hoenderbeet. De frisse groene blaadjes en paarse bloemetjes geven een subtiele mintachtige smaak en een prachtig kleuraccent.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge hoenderbeetblaadjes
  • 1 hand gemengde sla of veldgroen
  • 6 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • snufje peper & zout
  • hoenderbeetbloemetjes voor garnering

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 rasp
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk jonge blaadjes en frisse bloemetjes van hoenderbeet.
  2. Was het geheel voorzichtig en dep droog.
  3. Snijd de tomaatjes doormidden.
  4. Klop citroenrasp, citroensap en olie tot dressing.
  5. Meng alles in een schaal en garneer met bloemetjes.

Let op
Hoenderbeet lijkt op paarse dovenetel, maar is fijner van smaak. Gebruik alleen jonge blaadjes. Pluk nooit bij hondenuitlaatplaatsen of vervuilde grond.

Wat is Hoenderbeet?
Hoenderbeet (Lamium amplexicaule) heeft sommige delen die eetbaar zijn en worden in de traditionele kruidengeneeskunde gebruikt. Het bevat vezels, vitamine C en A en de mineralen Calcium en IJzer.

🌿 Meer wilde salade-inspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 verschillende soorten onkruid, met hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.