Indiaas stoofpotje Melganzenvoet recept
Hoofdgerecht

Indiaas stoofpotje met melganzenvoet

Indiaas stoofpotje met melganzenvoet (Chenopodium album)

Een kruidige, warme curry waarin melganzenvoet de rol van bladgroente zoals spinazie vervult. Met ui, tomaat, gember en specerijen – eenvoudig, voedzaam en plantaardig.

Ingrediënten (4 personen)

  • 225 g melganzenvoetblaadjes, gewassen
  • 200 g rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (naar smaak)
  • 15 cm verse gember, geraspt of gehakt
  • 225 g tomaat, in blokjes
  • 1½ tl zout
  • 1 tl kurkuma
  • (optioneel) komijnzaad, mosterdzaad of asafoetida
  • Ghee of olie om in te bakken

Bereiding

  1. Fruit ui, knoflook, gember en peper in ghee of olie tot de ui glazig is.
  2. Voeg tomaat, zout, kurkuma en eventuele specerijen toe. Laat zachtjes stoven tot er een saus ontstaat.
  3. Voeg de melganzenvoet toe en roer tot de blaadjes geslonken zijn (ca. 2–3 minuten).
  4. Serveren met rijst, naan of chapati. Eventueel met yoghurt of kikkererwten erbij.
  5. Ook lekker met paneer of linzen als extra eiwitbron.

Let op

Gebruik alleen melganzenvoet van schone groeiplaatsen. De zaden en bladeren bevatten saponinen en oxaalzuur – bij normale hoeveelheden is dit veilig, maar eet niet kilo’s tegelijk.

🌿 Meer wilde eetbare planten leren herkennen en bereiden?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid en ontdek 50 verrassend bruikbare planten in je eigen omgeving.
👉 Bekijk het e-book

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *