Klaverzuring Lemon Vodka Sour cocktail
Drank

Klaverzuring Lemon Vodka SourZuring & Vlierbloesem Spritz (cocktail)



Zuring

Een frisse, lichtzure cocktail met de citroensmaak van klaverzuring. De wilde variant van de klassieke vodka sour – fris, schuimig en elegant.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Porties: 1 personen
Gang: Drankjes

Ingrediënten
  

  • 5 blaadjes klaverzuring
  • 40 ml wodka
  • 20 ml citroensap
  • 15 ml suikersiroop of honing
  • ½ eiwit optioneel, voor schuim
  • ijsblokjes
  • citroenschil of klaverzuringblaadje als garnering

Materiaal

  • 1 shaker
  • 1 zeefje
  • 1 glas
  • 1 roerstaaf

Bereiding
 

  1. Doe wodka, citroensap, siroop, klaverzuring en eiwit in een shaker zonder ijs.
  2. Shake krachtig 15 seconden voor schuimvorming (dry shake).
  3. Voeg ijs toe en shake nog 10 seconden.
  4. Zeef in een gekoeld glas en garneer met citroenschil of klaverzuring.
  5. Serveer direct, koud en luchtig.

Let op
Klaverzuring (Oxalis acetosella) bevat oxaalzuur; gebruik kleine hoeveelheden. De smaak is citroenachtig maar sterker dan gewone citroen. Oxaalzuur kan bij overmatig gebruik de opname van mineralen beïnvloeden. Gebruik daarom vooral de jonge blaadjes en consumeer met mate, vooral wanneer je gevoelig bent voor nierstenen of spijsverteringsproblemen. Niet aanbevolen voor kinderen en zwangere vrouwen bij veelvuldig gebruik.

Wat is Klaverzuring?
Klaverzuring (Oxalis acetosella) heeft een frisse, citroenachtige smaak dankzij het natuurlijke oxaalzuur en wordt gewaardeerd voor zijn verkwikkende, aromatische eigenschappen in salades, drankjes en garneringen. De plant bevat Vitamine C, enkele B-vitamines en mineralen zoals kalium en magnesium. Traditioneel wordt klaverzuring gebruikt als mild verfrissend kruid en vanwege zijn natuurlijke spijsverteringsondersteunende werking. De jonge blaadjes zijn het meest smaakvol en geven gerechten een heldere, zuurfrisse toets.

🌿 Meer wilde drankideeën?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 eetbare planten en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.