Hoofdgerecht

Kleefkruid Groentepannenkoekjes

Kleefkruid

Hartige, luchtige pannenkoekjes met fijngesneden jong kleefkruid, wortel en ui. Zachtgroen, knapperig en perfect als lichte maaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 hand jong kleefkruid fijngehakt
  • 1 wortel geraspt
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 eieren
  • 4 el bloem
  • scheutje melk
  • olijfolie of roomboter
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 soeppan

Bereiding
 

  1. Klop de eieren los met bloem en een scheut melk.
  2. Roer er kleefkruid, wortel, ui, zout en peper doorheen.
  3. Verhit olie of boter in een koekenpan.
  4. Bak kleine pannenkoekjes 2–3 minuten per kant goudbruin.
  5. Serveer warm, eventueel met een dot yoghurt.

Wat is Kleefkruid?
Kleefkruid (Galium aparine) biedt medicinale voordelen als diureticum, ondersteunt urinewegen en lymfestelsel en de jonge scheuten zijn rijk aan vitamine C en K. Traditioneel wordt het onder andere gebruikt als koffiesurrogaat.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.